Biogas Brålanda

In English
 

Nu öppnar vi för besök

Intresset att besöka vår anläggning för att få veta mer om koncept och affärsmodell har varit stort, men hittills har vi sagt nej.

Nu öppnar vi äntligen för besök och ser fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter. Tillsammans med vårt turistbolag paketerar vi studieresor där Biogas Brålanda blir en del av en riktigt givande upplevelse. I den här delen av västra Sverige, där Biogas Brålanda ligger, har vi även annan biogas­produktion som vi gärna väver in i besöket. Vi skräddarsyr helt efter vad ni är mest nyfikna på och ordnar med allting runtomkring såsom transport, mat och boende.

Småskalighet med ­stora fördelar

Genom Biogas Brålanda har ett helt nytt koncept för framställning av biogas från gödsel och livsmedelsrester skapats. Den biogas som produceras på gårdsanläggningarna transporteras i ett ledningsnät till en gemensam uppgraderingsanläggning där rågasen blir fordonsbränsle.

 

Nyckeln till framgång stavas samarbete

Konceptet har skapats genom ett lyckat samarbete mellan lantbrukare, lokala företag, entreprenörer, energibolag och kommuner. Det som började som ett innovativt projekt med många intressenter, är i dag bolag på egna ben som producerar biogas för fordon och värme.

Den tekniska lösningen är förstås en förutsättning för framgång, men lika viktigt är det sätt som vi har organiserat samarbetet. Det har varit en spännande resa som väckt stort intresse och engagemang. Resultatet är idag en affärsmodell som verkligen fungerar.

 • Hitta till oss

  Adress

  ERIKSTAD BERG
  464 92 Mellerud
  Sverige

  Kontakt

  Eva Fock

  Telefon

  För bokning
  +46 520 135 09

  Internet

  Vår webbsida

  E-posta oss